Back to All Events

Yoga Workshop med Henriette Lien


HENRIETTE LIEN INSPIRERER TUSENVIS AV MENNESKER HVER ENESTE DAG, OG KOMMER TIL EMIJOLY YOGA TANGEN 27-28 MAI 2017 FOR Å HOLDE EN AV HENNES POPULÆRE YOGA-WORKSHOPER. DETTE VIL DU IKKE GÅ GLIPP AV!

DET BLIR EN TO DAGERS WORKSHOP SOM DELES OPP I FIRE ULIKE TEMAER: COREFLOW, YIN/YANG, HJERTEÅPNER OG BINDEVEVSMASSASJE.

Tidspunkt: Lørdag og søndag kl.10-16 med 1 times lunsj midt på dagen.

Kr.1800,- for hele helgen. Påmelding er bindende og registerers og betales her:

www.emijoly.no (trykk på Bli Medlem og gå inn på fane: Online Store. Der ser du: Henriette Lien Workshop)

eller

https://clients.mindbodyonline.com/asp/main_shop.asp?stype=&pMode=4&reSchedule=&origId=&recType=&recNum=

Påmelding er bindende og det gis ingen refusjon ved sykdom eller andre årsaker.

Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i tv og radio.

Hun har praktisert Ashtangayoga sien 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i Vinyasa Flow også kalt FlytYoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pusten og asaene/posisjoner som settes etterhvert sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser,- og dette er noe alle klarer!

Henriette er og opptatt av forståelse av anatomien og den medisinske effekten av å praktisere yoga,- hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

 ”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.”

BESKRIVELSE AV DE FIRE ULIKE TEMAENE PÅ WORKSHOPEN:

COREFLOW:

Core og styrke i mageregionen er så mye mer enn sit-ups og vaskebrett. Sterk core gir støtte og balanse til hele kroppen. Vi må også huske at magen er vårt følelsessenter, som er et sensitivt område. Derfor er det viktig at vi husker å lytte til magefølelsen - den lyver aldri.

I denne workshopen skal vi ha dynamiske flytsekvenser ispedd ren styrke og ha et ekstra fokus på å styrke vårt senter. Vi skal lytte til hvor vår egen grense går, og vi skal leke. Yoga må aldri bli så alvorlig at vi glemmer å leke. Det blir rom for å stille spørsmål, og kanskje ender vi i en balanse du ikke hadde regnet med før klassen begynte.

YIN/YANG:

I denne workshopen skal vi jobbe med balanse, og jeg mener ikke balanse som å stå på ett ben. Men balanse som i Yin/Yang. Yin og Yang er motpoler som trenger hverandre, de skaper hverandre. Man kan ikke ha det ene uten det andre. For hva er vel varmt uten kaldt, hardt uten mykt, mørkt uten lys.  Mange har mye tempo i hverdagen sin, mye energi og det kan være fint, men kunsten er å ha en ro i det energiske, det hektiske,- og å bevare energien og tilstedeværelsen når ting er rolig.  Vi skal ha deilige dynamiske yangflyter, ispedd mer rolige yinposisjoner og lære viktigheten av begge deler.

HjerteÅpner:

Når vi hører ordet backbends tenker de som allerede er åpne i psoas, skuldre, bryst og øverste rygg ”åh, så deilig” og vi som ikke er det fra naturen side, som kjenner en viss utilstrekkelighet ”nei, det er ikke min greie” .

Hjerteåpner derimot gir kanskje litt andre assosiasjoner. Det er noe varmt, mykt., noe lyttende. Hjerte forteller oss mye, hva som er rett og galt,- hvis vi lytter . Og i yogasammenheng kan hjertet si noe om hvor langt vi skal gå i en asana, om vi skal backe litt, om viljen har tatt over. Men hjertet kan og være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, tørre være sårbar, det kan både være skummelt og forløsende.

En annen viktig del i denne sammenheng er styrke så vi ikke bare henger i posisjonene. I denne workshopen skal vi ha en deilig flyt, vi skal kjenne på balansen mellom å fysisk åpne litt opp, men og lytte til hva hjertet sier om dine grenser.

Bindevevsmassasje:

Fascial systemet er et sammenhengende bindevev som finnes i kroppen vår fra hodet helt ned til føttene. Det binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Problemer oppstår når muskler eller/og nerver blir tjoret sammen av oppbundet fascia eller arrdannelse fra operasjon, skader, gjentatte bevegelser, dårlig holdning eller dårlig biomekanisme. Dette skaper dårlig bevegelighet og/eller smerte.

Bindevevsmassasje kan være veldig hjelpsomt til å forbedre biomekanismen, omstrukturere bindevevet og minske en eventuell smerte.

I denne workshopen vil du lære forskjellige bindevevsmassasjer som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening.

Earlier Event: August 24
MedYoga-kurs