Yoga Workshop med Henriette Lien
May
11
to May 13

Yoga Workshop med Henriette Lien

HENRIETTE LIEN INSPIRERER TUSENVIS AV MENNESKER HVER ENESTE DAG, OG KOMMER TIL EMIJOLY YOGA TANGEN 27-28 MAI 2017 FOR Å HOLDE EN AV HENNES POPULÆRE YOGA-WORKSHOPER. DETTE VIL DU IKKE GÅ GLIPP AV!

DET BLIR EN TO DAGERS WORKSHOP SOM DELES OPP I FIRE ULIKE TEMAER: COREFLOW, YIN/YANG, HJERTEÅPNER OG BINDEVEVSMASSASJE.

Tidspunkt: Lørdag og søndag kl.10-16 med 1 times lunsj midt på dagen.

Kr.1800,- for hele helgen. Påmelding er bindende og registerers og betales her:

www.emijoly.no (trykk på Bli Medlem og gå inn på fane: Online Store. Der ser du: Henriette Lien Workshop)

eller

https://clients.mindbodyonline.com/asp/main_shop.asp?stype=&pMode=4&reSchedule=&origId=&recType=&recNum=

Påmelding er bindende og det gis ingen refusjon ved sykdom eller andre årsaker.

Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i tv og radio.

Hun har praktisert Ashtangayoga sien 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i Vinyasa Flow også kalt FlytYoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pusten og asaene/posisjoner som settes etterhvert sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser,- og dette er noe alle klarer!

Henriette er og opptatt av forståelse av anatomien og den medisinske effekten av å praktisere yoga,- hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

 ”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.”

BESKRIVELSE AV DE FIRE ULIKE TEMAENE PÅ WORKSHOPEN:

COREFLOW:

Core og styrke i mageregionen er så mye mer enn sit-ups og vaskebrett. Sterk core gir støtte og balanse til hele kroppen. Vi må også huske at magen er vårt følelsessenter, som er et sensitivt område. Derfor er det viktig at vi husker å lytte til magefølelsen - den lyver aldri.

I denne workshopen skal vi ha dynamiske flytsekvenser ispedd ren styrke og ha et ekstra fokus på å styrke vårt senter. Vi skal lytte til hvor vår egen grense går, og vi skal leke. Yoga må aldri bli så alvorlig at vi glemmer å leke. Det blir rom for å stille spørsmål, og kanskje ender vi i en balanse du ikke hadde regnet med før klassen begynte.

YIN/YANG:

I denne workshopen skal vi jobbe med balanse, og jeg mener ikke balanse som å stå på ett ben. Men balanse som i Yin/Yang. Yin og Yang er motpoler som trenger hverandre, de skaper hverandre. Man kan ikke ha det ene uten det andre. For hva er vel varmt uten kaldt, hardt uten mykt, mørkt uten lys.  Mange har mye tempo i hverdagen sin, mye energi og det kan være fint, men kunsten er å ha en ro i det energiske, det hektiske,- og å bevare energien og tilstedeværelsen når ting er rolig.  Vi skal ha deilige dynamiske yangflyter, ispedd mer rolige yinposisjoner og lære viktigheten av begge deler.

HjerteÅpner:

Når vi hører ordet backbends tenker de som allerede er åpne i psoas, skuldre, bryst og øverste rygg ”åh, så deilig” og vi som ikke er det fra naturen side, som kjenner en viss utilstrekkelighet ”nei, det er ikke min greie” .

Hjerteåpner derimot gir kanskje litt andre assosiasjoner. Det er noe varmt, mykt., noe lyttende. Hjerte forteller oss mye, hva som er rett og galt,- hvis vi lytter . Og i yogasammenheng kan hjertet si noe om hvor langt vi skal gå i en asana, om vi skal backe litt, om viljen har tatt over. Men hjertet kan og være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, tørre være sårbar, det kan både være skummelt og forløsende.

En annen viktig del i denne sammenheng er styrke så vi ikke bare henger i posisjonene. I denne workshopen skal vi ha en deilig flyt, vi skal kjenne på balansen mellom å fysisk åpne litt opp, men og lytte til hva hjertet sier om dine grenser.

Bindevevsmassasje:

Fascial systemet er et sammenhengende bindevev som finnes i kroppen vår fra hodet helt ned til føttene. Det binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Problemer oppstår når muskler eller/og nerver blir tjoret sammen av oppbundet fascia eller arrdannelse fra operasjon, skader, gjentatte bevegelser, dårlig holdning eller dårlig biomekanisme. Dette skaper dårlig bevegelighet og/eller smerte.

Bindevevsmassasje kan være veldig hjelpsomt til å forbedre biomekanismen, omstrukturere bindevevet og minske en eventuell smerte.

I denne workshopen vil du lære forskjellige bindevevsmassasjer som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening.

View Event →
Aug
24
to Oct 5

MedYoga-kurs

MediYoga Kurs i 2017 (Vennesla/Kristiansand)

MediYoga er et meget effektivt redskap mot stress, utbrenthet og andre ubalanser, og den er enkel og bruke. Det finnes yogaøvelser som passer for alle, dvs. yogiske teknikker som du enkelt kan bruke i din hverdag.

Yogaøvelsene, som utføres langsomt og kontrollert, er egnet til å utvikle fysisk smidighet, skape mental avspenning og gi innsikt. Pusten spiller en viktig og grunnleggende rolle. Og det første du vil lære på dette kurset er om nettopp pusten.

Kurset varer i 6 uker og hver time varer i 75 minutter. Du vil få grundig opplæring av vår dyktige Mediyoga instrukør Sissel Bjørkelid.

Sted og dato: Oppstart 24.08.2017 Klokken 17.15-18.30 i Vennesla
og klokken 19.15 -20.30 i Kristiansand.
Pris: 1299,- (kjøpes: www.emijoly.no under timeplan/ Online Store)
Kontakt: post@emijoly.no / 48008870

 

View Event →
Aug
21
to Oct 2

Yoga For Gravide

Kurset varer i 6 uker og vil lære deg forskjellige styrkeøvelser som kan gjøres gjennom svangerskapet og etterpå for å styrke rygg, mage, skuldre. Øvelsene du lærer på kurset kan brukes som smertelindring for bekkenløsning/låsning. Vi har også mye fokus på pust og forskjellige pusteteknikker. Passer både for deg som har en del plager i forbindelse med svangerskapet og de som er i fin form.
Tidspunkt og varighet: Mandager Kl. 15.15-16.15, 6 uker.
Pris: 1049,-
Påmelding: post@emijoly.no eller www.emijoly.no
Lokale: Emijoly Tangen

Kurs Oppstart hver 6. uke.

View Event →
Aug
21
to Oct 16

Pilates Mor og Barn

Pilates for Mor og Barn Kurs Oppstart Januar.

Her blir du både sterkere og mer fleksibel på kun 8 uker. Kurset er lagt opp med trening mandag og onsdag fra 11.30-12.30. Vi kombinerer pilates, barre og yoga og øker gradvis intensiteten etterhvert som du blir sterkere. Babyen er selvsagt med og kan være med på mange av øvelsene eller sove i vognen inne i studioet. Dersom du har behov for å skifte bleie eller gi mat så gjør du bare det når enn det skulle være behov.

Påmelding enten på www.emijoly.no eller på:post@emijoly.no
Pris: 1850,- 
Sted: Emijoly Tangen (parkering rett på utsiden).

 

View Event →